Whitehouse Primary School

Construction of a new class room block

The project involved a new standalone class room block, providing key stage 2 teaching rooms, a central multi purpose activity space alongside ancillary facilities.

Traditional construction was used alongside isolated steel members. The low level form was utilised with a flat roof arrangement which mirrors the existing school arrangement, incorporating roof lights to deliver natural daylight to the rear of each class room and the central multi use space.

To provide a contrast striking glazed facing bricks were used to create a focal point and full height windows to each class room providing a light and bright teaching space.

Additional Info

  • Client: Suffolk County Council
  • Value: £1.3 Million
  • Location: Ipswich, Suffolk
  • Architect: Concertus Design & Property Consultants
  • Programme: 40 weeks
LinkedIn LinkedIn