Littlegarth School

Construction of new classroom building

The project involved a new standalone building providing new reception classrooms with external play space, an enlarged library space with ICT facilities, a performance arts studio, music studio and associated ancillary spaces.

The main structure is a steel frame with infill secondary framing system allowing the increased levels of thermal insulation of provide a high performance envelope alongside a composite insulated roof. The external façade materials were selected to compliment the existing sports hall, with through colour render feature panels, including a projecting bay defining the main entrance lobby and contrasting timber cladding .

Additional Info

  • Client: Littlegarth School
  • Value: £2.5 Million
  • Location: Nayland, Colchester
  • Architect: Stanley Bragg Architects Ltd
  • Programme: 60 weeks
LinkedIn LinkedIn