Ipswich School

Construction of a new educational building

The project involved the construction of a new standalone 3 storey music block, which included 2 large rehearsal rooms , individual practice rooms and ICT room alongside ancillary spaces.

The location of the building required sensitive detailing to prevent noise breakout to the adjacent neighbours alongside delivering a naturally ventilated building.

To avoid a large visual mass a basement was included with extensive groundwork's and up to roof level being formed with in-situ concrete.

In box acoustic detailing was formed to the practice rooms. The roof design allowed provision of photovoltaics and assisted in achieving the BREEAM Very Good rating.

Additional Info

  • Client: Ipswich School
  • Value: £2.3 million
  • Location: Ipswich, Suffolk
  • Architect: Cowper Griffith Architects
  • Programme: 49 weeks
LinkedIn LinkedIn